Mărturii despre trauma avortului, într-o întâlnire găzduită de PRO VITA și cafeneaua „La Vulturi”

Scris de admin în sept. 10, 2014 in - Nu sunt comentarii

Luni, 8 septembrie, Asociația PRO VITA București și cafeneaua culturală „La Vulturi” au găzduit o dezbatere despre trauma avortului. Întâlnirea a fost moderată de Roxana Puiu, psiholog, psihoterapeut de familie și cuplu și expert al Asociației.

Dacă până acum suferința post-avort a fost un subiect tabu în România, PRO VITA – filiala București își propune să aducă la lumină această problemă majoră care marchează viața femeilor și familiilor, prin culegerea și difuzarea de mărturii nemijlocite ale celor afectați, în proiectul „Rupe tăcerea”. Vom prezenta mărturii ale unor femei afectate direct – Ana Maria, Roxana și Gabriela. Confesiunile sunt înregistrate video, pentru autenticitate și o relație mai directă.

Roxana Puiu este creatoare atât a proiectului „Rupe tăcerea” cât și al programului de terapie și vindecare post-avort „Călătoria”, primul program complet de acest fel din România. Sperăm ca această întâlnire să fie prima dintr-o serie menită să deschidă și să aprofundeze dezbaterea pe această temă sensibilă, dar foarte actuală.